Steeds meer mensen kopen nieuwe auto op krediet

Steeds meer mensen kopen hun nieuwe auto op krediet. Sommige dealers spreken over twee op drie klanten. De reden daarvoor ligt bij de lage rentevoeten
Op de Heizel is momenteel het Autosalon aan de gang.

Vroeger was het vaak erg duur, maar de lage rentevoeten zorgen ervoor dat de klant vaker voor een volledige lening kiest. Rodolphe de Pierpont van bankenfederatie Febelfin heeft het over een "positieve tendens". "We zijn in een periode van lage rentes en dus is het vrij voordelig voor de klant om een nieuwe wagen te kopen."

Ook automobielfdederatie Febiac bevestigt dat er een groeiende interesse is in autoleningen. De rentevoeten liggen soms onder de 2 procent, er zijn zelfs banken die 1 procent beloven. Daarnaast zijn er heel wat dealers die uitpakken met renteloze leningen als verkoopsargument, terug te betalen op drie of vier jaar, wat veel mensen ook richting de autolening drijft, want dan kunnen ze hun investering spreiden zonder dat er veel kosten bijkomen.

Meest gelezen