"Het leven is meer dan een scepter, daarom gaan we voor de ring"

In Aalst is afgelopen weekend de nieuwe prins carnaval verkozen en dat is Dennis De Wolf geworden en net niet Christophe "Cali" Corthals. Met een verschil van slechts 4 punten verloor Corthals. Voor elke Aalstenaar is "prinsj" worden een droom, een levensmissie. Zo ook voor Corthals. Maar hij heeft de nederlaag intussen al laten bezinken. "De proef, de show het had niet beter gekund", blikt Corthals terug. Al heeft het hele gebeuren niet alleen véél tijd maar ook véél geld gekost.

114 eetfestijnen per jaar

Corthals was met de prinsverkiezing al sinds 2012 bezig. "Je moet voor de show de juiste mensen bij elkaar zoeken en het geld bijeenhalen", vertelt hij. Over de centen spreekt hij niet graag. Loopt het in de tienduizenden euro's? "Veel meer dan dat", geeft hij schoorvoetend toe. "Maar dat weet je op voorhand."

Zo zijn er flink wat centen nodig voor de show, de kostuums maar evengoed voor de talloze eetfestijnen. De afgelopen jaren bezocht Corthals ze trouw. "Als je weet dat er 57 carnavalsgroepen zijn en die geven jaarlijks elk twee eetfestijnen, dan hoef ik niets meer uit te leggen", zegt Corthals.

Nee, geen tweede keer

De verkiezing op zich bestaat trouwens uit twee delen: een proef en een show. Tijdens de proef krijgen de kandidaten onder meer vragen over hun Aalst gesteld. Die proef staat op 25% van de punten. Dan is er nog een show waarover een jury mag stemmen. Dat oordeel is goed voor 50% van de punten. Fans en publiek vullen de resterende 25% in en dat gebeurt via televoting.

Corthals houdt toch bij zijn prestatie een goed gevoel over, want hij heeft alles gegeven. "Het had niet beter gekund", besluit hij. Waagt hij zich nog eens aan een verkiezing? "Nee", luidt het klaar en duidelijk.

Scepter/ring

Corthals blijft alvast niet bij de pakken zitten. Hij gaat een eigen zaak beginnen, en eindelijk werk maken van een huwelijk met vriendin Wendy.

"Ik had ze al in 2012, toen ik prins Arend (ook in Aalst, nvdr.) was, ten huwelijk gevraagd. Ze loopt al jaren in de schaduw, ze verdient het", stelt Corthals. Of om het met de woorden van zijn vriendin op Facebook te zeggen: "Het leven is veel meer dan een scepter daarom gaan we samen voor de ring."