"Minstens één dode" bij explosie aan Turkse school

Bij een explosie aan een school in het zuiden van Turkije, vlak bij de Syrische grens, is volgens Turkse media één persoon om het leven gekomen. Drie andere personen, leerlingen van de school, zijn gewond geraakt, aldus de zender NTV.

De explosie vond plaats vlakbij een middelbare school in de Turkse stad Kilis. Het dodelijke slachtoffer zou een medewerkster van de school zijn. Bij de gewonden zouden leerlingen zijn.

De burgemeester van de stad, Hassan Kara, heeft aan lokale media verklaard dat explosie veroorzaakt werd door een mortiergranaat die "wellicht" uit Syrië werd afgevuurd. Dat is echter niet officieel bevestigd. Turkse militairen zeggen dat op radarbeelden te zien is dat de aanvallen gepleegd zijn vanuit IS-gebied in Syrië. Het Turkse leger zou meteen hebben teruggeschoten.