Don McLean ("American pie") opgepakt voor huiselijk geweld

In de Amerikaanse staat Maine is Don Mclean opgepakt na een melding van huiselijk geweld. Dat beweert tenminste de Wiscasset Newspaper, een lokale krant. De singer-songwriter die bekendheid verwierf met zijn hit "American pie", is weer vrijgelaten na het betalen van een borgsom.
A2012

Omstreeks 2 uur vanochtend heeft iemand in het huis van Don McLean in Camden (Maine) de hulpdiensten opgebeld. De politie is ter plaatse gekomen en pakte de singer-songwriter op beschuldiging van huiselijk geweld op, zo meldt de Wiscasset Newspaper.

Volgens de krant ging McLean zonder zich te verzetten met de agenten mee naar het lokale politiekantoor. Daar mocht hij even later weer beschikken nadat hij een borgsom van 10.000 dollar (zo'n 9.200 euro) had betaald.

Het is niet duidelijk wie het slachtoffer van het huiselijke geweld was. Wel staat vast dat niemand verzorging nodig had.

McLean is vooral bekend van "American pie", een lied dat in 1971 verscheen en waarin hij onder meer de dood van Buddy Holly, Ritchie Valens en The Big Bopper bezingt. Madonna coverde het lied in 2000.