Eigenaars schoenen Torfs, CKS en Miss Etam kopen samen Brantano

De noodlijdende schoenenketen Brantano wordt overgekocht door de familie Torfs, Dieter Pennincks en Rens van de Schoor. Dat schrijven verschillende media en wordt bevestigd door LBC-vakbondsman Sven De Scheemaeker. De schoenenketen stond in de etalage na het faillissement van de Nederlandse eigenaar Macintosh.

Brantano dreigde in de problemen te komen door het Nederlandse faillissement. De reddende hand komt nu van Rens van de Schoor, de man achter de Nederlandse kledingketen Miss Etam. Hij gaat in zee met de holding van de familie Torfs, eigenaars van Schoenen Torfs, en Dieter Pennincks, die als CEO van FNG Group onder meer de kledingketens CKS en Fred&Ginger in zijn portefeuille heeft zitten.

De vakbond is "gematigd optimistisch" over de deal, die volgens De Scheemaeker evenwel nog geofficialiseerd moet worden door de curator. "We zijn blij dat er een overnemer gevonden is. En het gaat bovendien om mensen met veel knowhow." Op een bijzondere ondernemingsraad kregen de bonden te horen dat Brantano naast Torfs zal blijven bestaan en dat in de komende drie jaar fors geïnvesteerd zal worden in minstens 100 van de 129 winkels.

Bij Brantano werken ruim 1.100 mensen.

Meest gelezen