Febiac gelooft Opel: "Geen verklaring voor resultaten"

Febiac denkt niet dat Opel iets fout heeft gedaan met zijn Zafira-model. Dat zegt de autofederatie na de onthulling van VRT Nieuws, waaruit blijkt dat twee wagens van dat type plots veel minder uitstootten na een bezoek aan de garage.

Zijn officiële Opel-dealers sinds een paar maanden in het geheim de software van vervuilende Opel Zafira's aan het aanpassen? Uit een onderzoek van VRT Nieuws blijkt namelijk dat twee wagens van dat type plots veel minder uitstootten na een update bij de dealer.

De verkopers ontkennen dat er aan de software gesleuteld wordt en ook Opel benadrukt dat er "geen sprake is van een technische actie in verband met uitstoot of het aanpassen van de motorsturing".

Febiac gelooft de autobouwer. "Ik kan enkel terugvallen op wat Opel zegt: "we hebben geen aanpassingen gedaan aan het motormanagement"", zegt Joost Kaesemans. "Anderzijds is het natuurlijk opmerkelijk dat u in het ene geval veel meet en in het andere veel minder. Daar is op dit ogenblik geen verklaring voor."