Tegen middernacht weer elektriciteit in alle Luikse gemeenten

De problemen met de elektriciteitsvoorziening in de provincie Luik zullen tegen middernacht overal opgelost zijn. Dat heeft de Luikse gouverneur laten weten.

De stroomstoringen in de provincie werden veroorzaakt door het winterse noodweer van vrijdag. De storingen waren het gevolg van omgewaaide bomen die op elektriciteitslijnen waren terechtgekomen. Aanvankelijk zaten meer dan 30.000 gezinnen in 23 Luikse gemeenten zonder stroom, maar in de meeste gemeenten is de toestand intussen weer normaal. Enkel in de omgeving van Nandrin doen zich nog problemen voor.

"Volgens (distributienetbeheerder) RESA zou de situatie tegen middernacht in alle gemeenten hersteld moeten zijn", zo benadrukt de communicatiedienst van de Luikse gouverneur Hervé Jamar. In sommige huishoudens zijn er wel nog altijd problemen met de watervoorziening.

Om de interventies te coördineren was vrijdag op provinciaal niveau ook de noodtoestand afgekondigd, maar die is sinds 11 uur weer afgeblazen door gouverneur Jamar.