Uitbaters wintersportcentra tevreden over eerste sneeuwweekend

De uitbaters van de wintersportcentra in de Oostkantons zijn zeer tevreden over het verloop van het eerste sneeuwweekend van het jaar. Dat laat het Toeristisch Agentschap Oost-België weten.
Nicolas Lambert

Uit een bevraging van het Toeristisch Agentschap Oost-België blijkt dat de uitbaters van de wintersportcentra tevreden terugblikken op het eerste sneeuwweekend. "50 tot 80 procent van het materiaal werd de afgelopen twee dagen verhuurd", stelt het agentschap in een mededeling.

"Normaal reageren toeristen niet zo snel op de eerste sneeuwval en is er van een echte stormloop op de skipistes geen sprake. Maar afgelopen weekend kon je echt aan wintersport doen in de Oostkantons. Als de weersomstandigheden dezelfde blijven, blijft de sneeuw liggen en zal er nog meer vallen", aldus Sandra De Taeye, directrice van het agentschap.

Ook komende week belooft erg goed te worden voor de uitbaters van de skipistes omdat meerdere scholen al grote aantallen skilatten gereserveerd hebben. "We kregen uit Vlaanderen een vraag voor 1.000 paar skilatten, maar we kunnen er maar 500 per keer verhuren", zegt Ignaz Halmes, uitbater van skicentrum Herzebösch.

Ondertussen zijn in de Oostkantons al zeven wintersportcentra toegankelijk. In de provincie Luxemburg gaat het om zeven centra. Gedetailleerde informatie per skicentrum is terug te vinden op de websites www.eastbelgium.com (Oostkantons) en www.ftlb.be (provincie Luxemburg).