VRM beboet Vier en twee lokale radio's

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft tv-zender Vier en de lokale radio's Club FM Kortrijk en Family Radio Kuurne-Kortrijk een boete opgelegd voor inbreuken op het mediadecreet. Dat meldt de onafhankelijke toezichthouder voor de Vlaamse audiovisuele media maandag.

Vier kreeg een administratieve boete van 2.500 euro voor het uitzenden van niet-conforme sponsorboodschappen: het ontbreken van de sponsoridentificatie en het gebruiken van een onduidelijk zichtbaar sponsorlogo. Volgens de VRM werd de kijker onvoldoende duidelijk gewezen op het bestaan van een sponsoringovereenkomst.

De West-Vlaamse lokale radio's Club FM Kortrijk en Family Radio Kuurne-Kortrijk kregen elk een administratieve boete van 1.500 euro omdat ze bij een controle geen uitzendingen meer verzorgden vanop de vergunde locatie, maar wel reeds zonder vergunningen uitzonden vanop de aangevraagde zendlocatie.

Reporters