"Aunt Vivian" geeft Will en Jada Pinkett Smith veeg uit de pan

Janet Hubert heeft de oude vete met Will en Jada Pinkett Smith nieuw leven ingeblazen met een weinig vriendelijke videoboodschap. Daarmee reageert de actrice op de oproep van die laatste om de Oscarceremonie dit jaar te boycotten. Hubert is vooral bekend als "aunt Vivian", het personage dat ze aan de zijde van Will Smith vertolkte in "The fresh prince of Bel-Air".

Sinds de Oscarnominaties afgelopen donderdag zijn bekendgemaakt, is zowat heel Hollywood in de ban van het feit dat voor het tweede jaar op rij alle kanshebbers in de vier acteercategorieën blanke acteurs zijn.

Verschillende zwarte acteurs en regisseurs roepen op tot een boycot van de ceremonie, zo ook Jada Pinkett Smith. Zij is de echtgenote van Will Smith, de acteur die begin jaren 90 bekendheid verwierf met de rol van Will in "The fresh prince of Bel-Air".

Ook Janet Hubert speelde mee in de populaire serie. Van 1990 tot het einde van het derde seizoen in 1993 vertolkte ze het personage van "aunt Vivian". Daarna nam Daphne Reid haar plaats in. Het is een publiek geheim dat Hubert uit de serie verdween omdat zij en Will Smith het niet met elkaar konden vinden.

"Concussion"

Naar aanleiding van de oproep van Jada Pinkett Smith heeft Hubert een videoboodschap verspreid. Daarin geeft ze haar ongezouten mening over het zwarte acteurskoppel dat ze als rijke en geprivilegieerde hypocrieten omschrijft. Bovendien suggereert ze dat mevrouw Smith gewoon kwaad is omdat haar man geen Oscarnominatie heeft gekregen voor zijn rol in de film "Concussion".

"Mensen sterven, onze jongens vangen kogels op, mensen komen om van de honger, mensen proberen hun rekeningen te betalen en het enige waarover jij het hebt zijn verdomde acteurs en de Oscars?", steekt ze van wal.

"Ik vind het ironisch dat jullie miljoenen dollars hebben verdiend en jullie carrières hebben gebouwd op dezelfde mensen die jullie nu boycotten. Gewoon omdat Will geen Oscarnominatie heeft gekregen?"

Idris Elba

"Verschillende andere (zwarte) acteurs verdienden wel degelijk een schouderklopje", gaat ze verder. "Idris Elba bijvoorbeeld. "Beasts of no nation" was ongelooflijk. Die man is een ongelooflijke acteur. Jij bent dat niet, Will. Misschien verdiende je gewoon geen nominatie."

"Jullie zijn Barack en Michelle Obama niet en jullie moeten jullie leren relativeren. Jullie hebben een groot productiehuis dat jullie enkel gebruiken om jullie familie, jullie vrienden en jullie zelf aan werk te helpen. Jullie maken dus deel uit van Hollywood, jullie maken deel uit van het systeem dat andere acteurs oneerlijk behandelt."