"Ben niet de eerste die met haar de nacht doorbracht"

Het was opnieuw een hoogtepunt in de carrière van actrice/comédienne Amy Schumer. Voor haar rol in "Trainwreck" mocht ze op de Critics’ Choice Awards in de categorie "Beste actrice in een komedie" de hoofdprijs mee naar huis nemen. Maar haar enthousiasme werd danig getemperd toen ze daarna merkte dat haar selfie met filmcriticus Jackson Murphy met een wel erg vrouwonvriendelijke en denigrerende tekst de wereld was ingestuurd. Hoe gewaagd de uitspraken van Schumer in haar stand-upcomedianshows ook mogen zijn, dit was voor de actrice duidelijk een stap te ver.

De 17-jarige Murphy, die lid is van de Broadcast Film Critics Association en daarom mag stemmen voor de Critics’ Choice Awards, twitterde de selfie met de tekst: "Heb de nacht doorgebracht met Schumer. Ben zeker niet de eerste man die dat geschreven heeft." De tweet werd snel massaal gedeeld.

Schumer, die zondag vergezeld was van haar vriend, reageerde erg kribbig: "Ik begrijp het. Is het omdat ik een hoer ben? Blij dat ik met jou een foto nam. Groeten aan je vader."

"Het is duidelijk dat de opmerking van de jongeman een gevoelige snaar geraakt heeft bij Schumer", concludeerden diverse nieuwsmedia, "Ze wil duidelijk maken dat niet alles mag en kan op sociale media."

Waardoor Murphy zich snel verontschuldigde: "Ik ben geen komiek en dit was niet grappig." Excuses die door Schumer aanvaard werden, maar: "Het was wel een afknapper toen ik het las."

lees ook