"Echt gelukkig zag het dier er niet uit"

We kennen luipaarden vooral van hun sierlijke manier van voortbewegen, zoals ze achter hun prooi aanlopen om die dan met de grootste elegantie aan hun indrukwekkende tanden te rijgen, fier als een gieter in de bloedhete zon van de savanne. Maar het kan ook anders, zo bewijzen een aantal foto’s die de afgelopen dagen op het internet circuleerden. Soms is elegantie ver weg.

Parkgids Hugo Breed merkte immers in Leopard Hills, een reservaat in Zuid-Afrika, een luipaard op die bij een modderige waterpoel een vis gespot had en rustig zijn beurt afwachtte om zijn maaltijd te verorberen.

Breed op nieuwswebsite Daily Mail: "Ik had de luipaard al de dag voordien opgemerkt. De volgende ochtend ging ik terug om te zien of hij erin zou slagen om wat vis te vangen. Op een gegeven moment sloop hij naar het water, of de modder, en sloeg toe. Hij verdween volledig in de modder, om vervolgens met een eerder kleine vis terug op te duiken. Hij had de grootste moeite om uit de modder te geraken."

"Hij was duidelijk niet gelukkig met het resultaat. Katten willen zich immers liever niet vuil maken. Hij bleef maar bewegen om de modder van zich af te schudden. De volgende dag was hij nog altijd vuil."

lees ook