"Harten smolten toen hij het woord nam"

Superschattig. Dat is de reactie op de bedankingsspeech van Jacob Tremblay gisteren tijdens de Critics’ Choice Awards. Tremblay won in de categorie "Best young actor" voor zijn rol in de bioscoopfilm "Room". Tremblay is nog maar 9, maar de Canadese acteur sprak het publiek met zoveel flair en charme toe dat dat publiek en de kijkers thuis helemaal wegsmolten. "This is super cool", aldus de kind-acteur in een te hoge microfoon, "This is the best day of my life."

Daarna bedankte hij, met de hulp van Bradley "Merlin" James die de microfoon iets lager hield, op een bijna volwassen manier voor de prijs, en bevestigde dat hij erg veel van zijn ouders hield. Om te eindigen met: "Ik weet alvast waar ik deze prijs ga zetten, naast mijn Millennium Falcon" (een fictief ruimteschip uit "Star wars", red.).

Nieuwsmedia blokletterden onder meer "Tremblay wint de harten", "Wat een lieve speech was dat", "Harten smolten toen hij het woord nam" en "The cutest acceptance speech ever".

Oordeelt u zelf:

lees ook