Adele pakt "snelheidsrecord" op YouTube

De videoclip bij het nummer "Hello" van Adele is door 1 miljard mensen bekeken op YouTube en dit na nauwelijks 88 dagen. Daarmee pakt de Britse zangeres de Zuid-Koreaanse zanger Psy in snelheid. De videoclip bij zijn nummer "Gangnam style" had 160 dagen nodig om 1 miljard views te halen.

Op 22 oktober is de videoclip bij "Hello" van Adele op YouTube geplaatst. Precies 88 dagen later heeft het filmpje de kaap van 1 miljard views overschreden. Daarmee pakt de Britse zangeres het snelheidsrecord van Psy. Nadat de videoclip bij zijn wereldhit "Gangnam style" op 15 juli 2012 op YouTube was verschenen, had het filmpje 160 dagen nodig om 1 miljard views te vergaren. De videoclip behoudt wel het absolute kijkcijferrecord op YouTube met intussen meer dan 2,5 miljard views.

De videoclip bij "Hello" duurt zo'n zes minuten en is geregisseerd door de Canadees Xavier Dolan. Het nummer zelf staat op "25", het jongste album van Adele.