Amnesty bevestigt dood van 2 medewerkers in Burkina Faso

Vrijdagnacht doodden aan Al Qaeda gelinkte terroristen 29 mensen in het West-Afrikaanse land Burkina Faso. Onder hen waren ook twee medewerkers van Amnesty International, heeft de mensenrechtenorganisatie vandaag bevestigd. Het gaat om een fotografe en een chauffeur.

De aanhangers van AQIM (de tak van Al Qaeda in de Islamitische Maghreb-landen) vielen vrijdagnacht een hotel binnen in de hoofdstad Ouagadougou. Het hotel is erg populair bij buitenlanders. Het was dan ook de bedoeling van de terroristen om buitenlanders te raken. Onder de 29 slachtoffers waren 18 verschillende nationaliteiten, onder hen ook een Nederlander en twee Fransen.

Amnesty International bevestigde dat twee van haar medewerkers slachtoffer waren van de aanslag. Het gaat om de fotografe Leila Alaoui en chauffeur Mahamadi Ouédraogo. Beiden waren aan het werk voor Amnesty in Ouagadougou. Amnesty International betreurt het verlies.