Autobestuurder komt om bij aanrijding met trein in Geraardsbergen

In Idegem, een deelgemeente van Geraardsbergen, is een autobestuurder overleden na een aanrijding met een trein. Door het ongeval is er grote hinder op de spoorlijn tussen Geraardsbergen en Denderleeuw.
Archieffoto

Het ongeval gebeurde rond 7 uur vanmorgen aan een overweg ter hoogte van de Kulvestraat in Idegem. De bestuurder, een 40-jarige man uit Geraardsbergen, kwam daarbij om het leven. Politie en parket voeren een onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval.

"Uit de eerste vaststellingen van de deskundige blijkt dat de man de signalisatie negeerde en links van de slagbomen nog de spoorweg is opgereden, waarna hij gegrepen werd door de voorbijrijdende trein", aldus het parket. De slagbomen en signalisatie werkten normaal.

Infrabel zegt voorts dat er met de betrokken gemeente al verschillende keren overleg is geweest om de overweg af te schaffen, in functie van het verhogen van de veiligheid.

De hinder voor het treinverkeer zal wellicht nog enkele uren duren. Er is een vervangende busdienst ingelegd.

Meest gelezen