België leverde verdachte uit na grootste Deense drugsvangst ooit

In Denemarken heeft de politie een groot Europees drugsnetwerk opgerold. In juli vorig jaar confisqueerde ze de grootste hoeveelheid cocaïne ooit in de Deense geschiedenis. In de daaropvolgende maanden werden in België en Nederland nog zes mensen gearresteerd.

Bij de operatie in juli werd 310 kilogram aan onversneden cocaïne in beslag genomen. De straatwaarde van de drugs wordt op 120 miljoen euro geschat. Het is de grootste drugsvangst ooit in de Deense geschiedenis.

De Deense politie arresteerde later nog zes personen in België en Nederland. Over de nationaliteit is nog weinig bekend. Volgens de Deense politie is geen van de gearresteerden een Deen. Ons land heeft ondertussen een van de verdachten uitgeleverd aan Denemarken.