Brand in Ritz-hotel in Parijs is onder controle

Er woedt nog steeds een brand op de bovenste verdieping van het beroemde Ritz-hotel in Parijs. Het hotel wordt momenteel gerenoveerd, er waren dan ook geen gasten aanwezig. De brand is intussen onder controle, maar de bluswerken zullen nog een hele tijd duren. De oorzaak van de brand is voorlopig niet duidelijk.
AFP

Het vijfsterrenhotel aan de Place Vendôme in hartje Parijs is eigendom van de Egyptische miljardair Mohammed al-Fayed en is sinds augustus 2012 gesloten. Ongeveer 150 arbeiders moesten vanmorgen ontzet worden toen de brand uitbrak.

De brandweer had moeite om de brandhaard aan de achterkant van het gebouw te bereiken. De brand is nu onder controle, maar de brandweerlui hebben nog "lange tijd" werk, luidt het. De oorzaak van de brand is voorlopig niet duidelijk.

Het luxehotel is geliefd bij beroemdheden en politici. Prinses Diana vertrok in 1997 aan het Ritz in Parijs toen ze bij een auto-ongeval om het leven kwam, samen met haar vriend Dodi al-Fayed, de zoon van Mohammed al-Fayed.

De heropening van het Ritz-hotel was gepland voor maart dit jaar.

AFP