Drugsonderzoek naar gestrande vissersboot in Nieuwpoort

De scheepvaartpolitie en het parket voeren een onderzoek naar een vissersboot die gisteren in Nieuwpoort strandde. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Op de boot werden sporen van cocaïne aangetroffen.
Archieffoto van cocaïne.

De cocaïnesporen werden ontdekt op geld dat aan boord werd aangetroffen. Het zou gaan om een som van 10.000 euro.

Vier verdachten werden gearresteerd. Ze zijn deze namiddag voor de onderzoeksrechter geleid. Het parket kon nog niet meedelen of de verdachten aangehouden zijn. De advocaat van een Nederlandse verdachte bevestigt ondertussen wel dat zijn cliënt aangehouden is.

Het dossier springt in het oog omdat vorige donderdagavond vier Nederlandse sportvissers op gelijkaardige wijze in de problemen kwamen voor de kust van Zeebrugge. Tijdens het stormweer konden de slachtoffers toen van hun bootje gehaald worden. Toen de vissersboot later strandde in Cadzand, werden aan boord honderden kilo's cocaïne aangetroffen. Dat onderzoek wordt door het Nederlandse gerecht gevoerd. Het parket onderzoekt of er een link bestaat tussen beide dossiers.