Duitse milieuvereniging eist maatregelen tegen Opel Zafira

De Duitse milieuvereniging Deutsche Umwelthilfe (DUH) vraagt dat bepaalde auto's van het type Opel Zafira voorlopig niet meer gehomologeerd worden door de Duitse overheid. Volgens de organisatie bewijzen de tests die onze redactie liet uitvoeren dat er problemen zijn met de uitstoot van stikstof.
AP2013

Het gaat om Opel Zafira's van het type 1.6 CDTi. In een mededeling herhaalt Deutsche Umwelthilfe (DUH) dat zij zelf ook al verdacht hoge stikstofoxidewaarden maten in oktober vorig jaar, en volgens hen wordt door Opel-baas Karl-Thomas Neumann het aantal "besmette" wagens op 43.000 geschat.

DUH vraagt het Duitse mobiliteitsdepartement nu om die auto's niet enkel "vrijwillig te laten aanpassen in de garage", maar om gewoon een algemene terugroepactie in te stellen. DUH verwijst naar het voorbeeld van de Franse Milieuminister Ségolène Royal, die in Frankrijk 15.000 Renaults liet terugroepen.

Opel heeft tot nog toe geen sluitend technische verklaring kunnen geven.