IS publiceert poster met daders aanslagen Parijs

In de nieuwste editie van het propagandatijdschrift van IS staat een poster waarop de negen gedode daders van de aanslagen in Parijs worden afgebeeld. Onder meer Abdelhamid Abaaoud, Bilal Hadfi, Brahim Abdeslam en Chakib Akrouh -alle vier uit België afkomstig- zijn erop afgebeeld. De voortvluchtige Salah Abdeslam, die eveneens beschouwd wordt als een van de daders van de aanslagen, ontbreekt.

Bij de portretten staan drie pseudoniemen: "al-Belgiki" (de Belg) en "al-Faransi" (de Fransman) en "al-Iraki" (de Irakees).  De twee Irakezen zijn hoogstwaarschijnlijk de twee zelfmoordterroristen die zichzelf opbliezen aan het Stade de France. Zij werden nog niet officieel geïdentificeerd.

Nog in het tijdschrift wordt de dood van de Britse beul "jihadi John" bevestigd. Het Amerikaanse leger had in november al aangekondigd dat ze hem waarschijnlijk bij een luchtaanval hadden gedood. "Jihadi John" was in verschillende onthoofdingsvideo's van de terreurgroep te zien.