Jetairfly blijft ook in de zomer weg uit Tunesië en Sharm el Sheikh

De touroperators Jetair, VIP Selection, Sunjets.be en luchtvaartmaatschappij Jetairfly hebben beslist om alle vluchten naar Tunesië (Enfidha en Djerba) en naar de Egyptische badplaats Sharm el Sheikh op te schorten tot het einde van het zomerseizoen, eind oktober.

Wegens het negatieve reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken voor Tunesië en Sharm el Sheikh, werden alle Jetairfly-vluchten naar deze bestemmingen al eerder opgeschort tot eind maart.

De Belgische reizigers hebben ook voor het komende zomerseizoen slechts een zeer lauwe interesse voor beide reisbestemmingen, luidt het bij Jetair. “De zomerboekingscijfers liggen er vandaag 85 procent lager dan op hetzelfde moment vorig jaar."

"Het is onvoorspelbaar wanneer beide reisadviezen zich zullen normaliseren. Bijgevolg is het vandaag onduidelijk wanneer de vluchten opnieuw opgestart kunnen worden. Nochtans verwachten de reizigers van hun touroperator duidelijkheid hierover.”

Met deze beslissing willen de operators de reizigers zekerheid bieden over hun zomervakantie. Daardoor kunnen ze nu al een alternatieve vakantie vastleggen, met vroegboekvoordeel.

Ook de vluchten naar Aqaba (Jordanië) en Marsa Alam (Egypte) worden tot eind oktober geannuleerd. Omdat dat een invloed heeft op het vlootgebruik, wordt vanaf juli ook de lijn Antwerpen-Berlijn opgeschort.

Meer vluchtcapaciteit naar andere bestemmingen

Jetair, VIP Selection en Sunjets.be bieden de betrokken reizigers de mogelijkheid om hun vakantie zonder kosten om te boeken naar een andere reisbestemming, of te annuleren met terugbetaling van de reissom.

Om het kiezen van een andere vakantie te vergemakkelijken, voorziet Jetairfly een uitgebreide vluchtcapaciteit op alternatieve reisbestemmingen. Voor Spanje ruim 10 procent meer capaciteit, Italië +15 procent, Portugal +30 procent en Bulgarije zelfs +60 procent.

Ook voor verre reisbestemmingen deden de luchtvaartmaatschappij en touroperators inspanningen op het vlak van prijs en vluchtmogelijkheden. Ze verhoogden de vluchtcapaciteit voor de Dominicaanse Republiek met ruim 20 procent, voor Jamaica en Cuba met 30 procent en Mexico met 65 procent.