Jos Delbeke verkozen tot overheidsmanager van 2015

De Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) heeft Jos Delbeke verkozen tot overheidsmanager van het jaar 2015. Jos Delbeke is hoofd van het directoraat-generaal voor klimaatactie van de Europese Unie. Hij was de hoofdonderhandelaar namens de Unie tijdens de VN-klimaattop in Parijs en bij vorige internationale klimaatconferenties.

Jos Delbeke krijgt de prijs wegens zijn managementkwaliteiten, zijn inhoudelijke deskundigheid en wegens de gedrevenheid en de vaardigheden waarmee hij samenwerkt met verantwoordelijke politici binnen de EU en over heel de wereld.

Ieder jaar reikt de VVBB ook een carrièreprijs uit aan mensen die zich gedurende een groot deel van hun loopbaan hebben ingezet voor het verbeteren van de publieke sector. De carrièreprijs 2015 gaat naar Hedwig Vander Borght, die gedurende vele jaren de secretaris-generaal was van het Departement Financiën en Begroting van de Vlaamse overheid.

Vander Borght heeft in zijn actieve carrière van 39 jaar "in hoge mate bijgedragen tot het verbeteren van het financieel en fiscaal instrumentarium van de (Vlaamse) overheid", luidt het. Hij deed dat als kabinetschef van voormalig minister van begroting Wivina Demeester en vooral als secretaris-generaal van het Vlaamse departement financiën en begroting.

Delbeke in "Terzake": "Grote overheidsmachine werkt voor veel mensen"

Meest gelezen