Marktleider BNP Paribas Fortis zet spaarrente op dieptepunt

De spaarrekeningen bij BNP Paribas Fortis en Fintro brengen vanaf 1 februari nog minder op. Net als bijvoorbeeld KBC en Bpost bank eerder deden, verlaagt ook de marktleider de rente op de belangrijkste spaarrekeningen tot 0,15 procent. Dat is het laagste peil dat op de Belgische markt beschikbaar is, zo blijkt uit gegevens op de website spaargids.be.

Klanten van BNP Paribas Fortis krijgen nog een basisrente van 0,05 procent en een getrouwheidspremie van 0,10 procent op het geld dat ze hebben staan op de spaarrekening, online spaarrekening premium of spaarrekening plus. Eenzelfde rente is er voor geld op de Fintro-spaarrekeningen.

Ook de rente op andere spaarproducten van beide instellingen daalt.

In een persbericht wordt verwezen naar "het aanhoudend lage renteklimaat".