Marktrock strijkt neer in Aalst

Het muziekfestival Marktrock programmeert deze zomer voor het eerst een editie in Aalst. Dat kondigen het stadsbestuur en organisator Live Entertainment aan. Daarnaast vindt ook een editie plaats in Bilzen en op een derde locatie die later wordt bekendgemaakt.

Marktrock Aalst zal dit jaar plaatsvinden op 14 en 15 augustus. Telkens worden zowel staan- als zitplaatsen verkocht. Daarmee wil het muziekfestival het familiale karakter van het gebeuren onderstrepen.

Ook de namen die in Aalst langskomen, zijn bekendgemaakt. Op 14 augustus staan Bandits, Urbanus & De Fanfaar, Natalia, Bart Peeters en Milk Inc op het podium. De volgende dag is het de beurt aan de allerjongsten, want dan wordt Marktrock omgedoopt tot Marktrock for kids. Dan komen onder anderen een jarige Mega Mindy, K3 en Piet Piraat langs.

Op 13 en 14 augustus vindt Marktrock ook plaats in Bilzen, goed voor de vierde Limburgse editie van het muziekfestival. Ook op een derde locatie vindt deze zomer een editie plaats, maar de naam van die stad of gemeente geeft de organisatie pas donderdag prijs. Sowieso wordt het niet Leuven, de stad waar Marktrock in het verleden jarenlang heeft plaatsgevonden. Dat bevestigt de organisatie aan onze redactie.