Mott The Hoople-drummer Dale Griffin overleden

Dale Griffin, de drummer van de Britse rockgroep Mott The Hoople, is zondag overleden. Hij werd 67. Griffin had alzheimer. De band is bekend van nummers als "Roll away the stone" en "All the young dudes".
Barcroft
Mott The Hoople in 2009, Dale Griffin is de tweede van links.

"All the young dudes" uit 1972 was een nummer dat geschreven en geproduceerd werd door David Bowie. Het was zijn poging als fan om de band ervan te weerhouden te splitten. Hij zong ook mee op het nummer als backing vocal. Het werd een van de grootste hits van de band. Na de split van de band in 1980 werkte Griffin als producer.

Griffin leed al jaren aan alzheimer. In 2009 was hij al te ziek voor de vijf reünieconcerten van Mott The Hoople naar aanleiding van hun 40-jarige bestaan. Hij schoof wel nog mee aan voor de bisnummers.