Oudste man ter wereld (112) overlijdt in Japan

In een ziekenhuis in Japan is Yasutaro Koide overleden. Koide was 112 en daarmee officieel de oudste man ter wereld.
Koide in augustus 2015, bij zijn erkenning als oudste man ter wereld.

Yasutaro Koide was opgenomen in een ziekenhuis in de stad Nagoya wegens chronisch hartfalen. Door Guinness World Records was hij erkend als de oudste man ter wereld. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Koide werd geboren in 1903, het jaar dat de gebroeders Wright het eerste succesvolle vliegtuig bouwden. Hij werkte als kleermaker. Zijn lang leven dankt hij aan "niet drinken, niet roken, niet overdrijven met dingen en met vreugde leven".

Vorig jaar overschreed het aantal honderdjarigen in Japan voor het eerst de kaap van 60.000. De oudste vrouw ter wereld volgens Guinness World Records is Susannah Jones uit New York. Zij is 116.