Sarah Palin spreekt steun uit voor Trump

Sarah Palin, de vroegere gouverneur van Alaska en kandidaat voor het vice-presidentschap in 2008, heeft in Iowa publiekelijk haar steun uitgesproken voor de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump. Palin was in 2008 de running mate van de Republikein John McCain en liet zich toen opmerken door haar agressieve stijl en een aantal flaters.

Palin ligt erg goed bij de conservatieve krachten in de VS en kan Trump dus extra aanhangers bezorgen. "Ik ben trots om Donald J. Trump te steunen als president", zegt ze in een persbericht. Trump is op zijn beurt "zeer vereerd". "Ze is een vriendin een persoon met veel kwaliteiten, voor wie ik veel respect heb", klinkt het.

Er zijn nog meerdere Republikeinen in de running als presidentskandidaat, maar Palin is zowat de grootste naam die een voorkeur heeft uitgesproken. Palin is een echte televisiester in de VS, die niet verlegen zit om controversiële uitspraken. "Hij komt uit de privésector en is geen politicus. Kan ik een hallelujah krijgen?", liet ze optekenen op een meeting met Trump in Iowa.

In Iowa is het een nek-aan-nek-race tussen Donald Trump en Ted Cruz. Op 1 februari vinden de voorverkiezingen plaats.