Tramverkeer in Gent verstoord door ontspoorde tram

In Gent ligt het tramverkeer van lijn 4 gedeeltelijk stil nadat een tram is ontspoord bij een aanrijding met een wagen. Bij het ongeval liep alleen een inzittende van de betrokken wagen lichte verwondingen op.

Het ongeval gebeurde aan de Duizend Vuren. Op het kruispunt van de Begijnhoflaan met de Noordstraat merkte een wagen die links wou indraaien, de tram te laat op. De auto botste tegen de neus van de tram, die door de klap ontspoorde.

Het tramstel ging over het perron en kwam met zijn neus op straat terecht. Als bij wonder liep slechts een iemand in de wagen lichte verwondingen op. Op de tram bleven de reizigers en de tramchauffeur ongedeerd. De chauffeur kreeg wel psychologische bijstand.

Verstoord tramverkeer

Het tramverkeer is door het ongeval verstoord. Lijn 4 rijdt voorlopig niet tussen de Theresianenstraat en het Rabot, en dat in beide richtingen.

Reizigers moeten voorlopig de afstand tussen beide tramhaltes te voet overbruggen. Het ongeval heeft ook zijn gevolg voor het wegverkeer. Zo staat er een lange file op de Begijnhoflaan en in het verlengde van de Opgeëistenlaan.

Momenteel is een takelwagen van De Lijn bezig met de tram weer op de rails te krijgen. Ook mensen van nutsmaatschappij Eandis moeten ter plaatse komen omdat de tram een elektriciteitscabine geraakt heeft.