Twitteraars hebben site twee uur moeten missen

Twitter heeft vanmorgen een paar uur platgelegen. De berichtensite was zowel op pc als mobiel niet toegankelijk. Intussen hebben de gebruikers weer toegang tot de site, al zijn nog niet alle problemen verholpen.

"Er is iets technisch fout", kreeg wie naar Twitter surfte te zien. "Bedankt voor het opmerken - we gaan het zo spoedig mogelijk oplossen". De technische problemen bij Twitter begonnen rond 9.30 uur. Er werd gemeld dat het netwerk overbelast was en dat er een "interne fout" was.

Op zijn website meldde Twitter dat "sommige gebruikers" geen toegang hadden tot de berichtensite en dat gezocht werd naar een oplossing. Het probleem zou zich in veel landen hebben voorgedaan. Er waren meldingen van problemen uit onder meer België, Duitsland, Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië, Oeganda, Zuid-Afrika en de Filipijnen. Intussen hebben gebruikers weer toegang tot de site, maar er blijven technische problemen opduiken. De hashtag "twitterdown" raakte zelfs trending vandaag.

In de beginjaren kampte Twitter wel vaker met dergelijke technische problemen, maar tegenwoordig vallen die veel minder voor. Twitter heeft wereldwijd 300 miljoen gebruikers.