Vechtpartij tussen militairen en jongeren in Molenbeek

In het metro- en spoorwegstation Brussel West in Sint-Jans-Molenbeek is het tot een confrontatie gekomen tussen enkele militairen en een groepje jongeren. Een jongere raakte gewond en werd opgepakt, de anderen gingen op de loop.
Archieffoto

Het incident deed zich voor rond 18.30 uur dinsdagavond, toen drie militairen die op wacht stonden voor het station Brussel West opmerkten dat een aantal jongeren aan het vechten was.

"Enkele militairen die aan het Weststation aan het patrouilleren waren, werden aangesproken door pendelaars die melding maakte van een grote vechtpartij onder jongeren in het station", aldus Johan Berckmans van de lokale politiezone Brussel West.

De militairen verwittigden de politie en kwamen tussenbeide. "De militairen gingen kijken en leken de situatie vrij snel onder controle te hebben. Maar verschillende jongeren keerden zich uiteindelijk tegen hen. Het kwam tot een woordenwisseling en uiteindelijk probeerden ze de militairen aan te vallen", klinkt het.

Een militair kon een van de belagers overmeesteren. Hij maakte daarbij gebruik van zijn matrak om zich te verweren, alsook om te verhinderen dat zijn dienstwapen werd afgenomen door een jongere. De betrokken jongere raakte daarbij lichtgewond. Hij werd afgevoerd naar het ziekenhuis. De anderen zetten het met veel lawaai op een lopen.

Meest gelezen