Verkoop van Zalando opnieuw gestegen

De Duitse modewebwinkel Zalando heeft de verkoop in het vierde kwartaal voort zien toenemen. Maar de groei was door het warme weer in het najaar wel minder sterk dan analisten hadden verwacht.
AP2012

De omzet groeide in het vierde kwartaal ongeveer 30 procent op jaarbasis naar een bedrag tussen de 865 miljoen en 872 miljoen euro, zo blijkt uit voorlopige cijfers die het bedrijf naar buiten bracht. Analisten rekenden op een omzet van 876 miljoen euro.

Zalando is zelf positief over de cijfers. Volgens bestuurslid Rubin Ritter laten die zien dat de webretailer ook in moeilijke marktomstandigheden een sterk resultaat neer kan zetten. In een verklaring noemde hij 2015 een "fantastisch jaar" voor de schoenen- en kledingverkoper, die in oktober 2014 zijn gang naar de beurs maakte. De jaaromzet over 2015 bedraagt bijna 3 miljard euro, tegen 2,2 miljard in 2014.