4 aanhoudingen in drugsonderzoek naar vissersboot in Nieuwpoort

De Veurnse onderzoeksrechter heeft drie Nederlanders en een Bulgaar aangehouden in een drugsonderzoek. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Veurne. Op hun vissersboot werden in Nieuwpoort sporen van cocaïne aangetroffen.
Archieffoto

De vissersboot moest maandag door pech de haven van Nieuwpoort binnenvaren. Bij een controle van de scheepvaartpolitie kwam aan het licht dat de verdachten niet in orde waren met de visserijvoorschriften. Bovendien zijn op de boot een slordige 10.000 euro en sporen van cocaïne aangetroffen. De boot wordt nog gescand in een zoektocht naar eventuele verborgen hoeveelheden drugs.

Vier verdachten werden gearresteerd en zijn gisterennamiddag door de onderzoeksrechter aangehouden. Drie Nederlanders en een Bulgaar zullen vrijdag in Veurne voor de raadkamer verschijnen.

Het dossier springt in het oog omdat afgelopen donderdagavond vier Nederlandse sportvissers op gelijkaardige wijze in de problemen kwamen voor de kust van Zeebrugge. Tijdens het stormweer konden de slachtoffers toen van hun bootje gehaald worden. Toen de vissersboot later strandde in Cadzand, werden aan boord honderden kilo's cocaïne aangetroffen. Dat onderzoek wordt door het Nederlandse gerecht gevoerd.

Het parket onderzoekt of er een link bestaat tussen beide dossiers. "Het parket West-Vlaanderen afdeling Veurne pleit voor een grotere algemene controle op de Noordzee nu dergelijk voorval geen alleenstaand geval zou zijn", klinkt het.