"IS laat 270 gijzelaars vrij in Syrische stad"

Terreurgroep IS heeft 270 van de 400 gijzelaars vrijgelaten die ze sinds afgelopen weekend vasthield in Deiz ez-Zor, een stad in het oosten van Syrië. Dat meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, een oppositiegroep die in Groot-Brittannië gevestigd is.
(Archieffoto)

Afgelopen zaterdag gijzelde IS 400 burgers nadat ze enkele wijken van Deiz ez-Zor op het Syrische regeringsleger had veroverd. Volgens het Observatorium voor de Mensenrechten zijn nu 270 gijzelaars weer vrijgelaten, vooral vrouwen en kinderen.

"De overblijvende gijzelaars die banden hebben met de regering zullen worden geëxecuteerd", zegt een woordvoerder van het Observatorium voor de Mensenrechten. "De rest zal worden verplicht om een religieuze cursus te volgen die gebaseerd is op de IS-interpretatie van de islam."

Volgens de Syrische regering heeft afgelopen wekend een waar bloedbad plaatsgevonden in Deiz ez-Zor en wordt er nog altijd gevochten in de stad.