"Oh nee! Politicus en journalist dragen hetzelfde pak!"

Een journalist die een gratuite tweet over Nicola Sturgeon uitstuurt? Dat laat de Schotse minister-president niet zomaar passeren. Met een welgemikte tweet geeft ze de afzender lik op stuk.
PA Wire/Press Association Images

Wat hebben de Noord-Ierse journalist Tracey Magee, de Noord-Ierse minister-president Arlene Foster en de Schotse minister-president Nicola Sturgeon met elkaar gemeen? Ze hebben klaarblijkelijk een gelijkaardig mantelpakje in hun kleerkast hangen.

Journalist David Blevins van Sky News achtte het nodig op Twitter een foto te plaatsen die wijst op de vestimentaire overeenkomsten tussen de drie vrouwen. "Ze spelen onder één hoedje", schreef hij erbij. "Ministers-president en journalist delen dezelfde kleerkast!"

Nauwelijks vier minuten later diende Sturgeon Blevins van antwoord. Op Twitter plaatste ze een foto van de journalist in maatpak naast een foto van de Ierse politicus Aodhán Ó Ríordáin, eveneens in maatpak. "Oh nee!", luidde haar ironische bijschrift. "Journalist en politicus dragen hetzelfde pak!"

lees ook