Brusselse politie klist man die 171 km/u rijdt

De Brusselse lokale politie heeft maandagnamiddag een 21-jarige autobestuurder tegengehouden die 171 km/u reed. Dat gebeurde tijdens een snelheidscontrole op de Vilvoordelaan, waar 70 km/u de maximum toegelaten snelheid is. De jongeman had nog maar een jaar zijn rijbewijs. Dat werd meteen ingetrokken.

De twintiger was één van de 1.468 bestuurders van wie de snelheid gecontroleerd werd op de Vilvoordelaan en de Leon Monnoyerkaai. Liefst 53 procent van die bestuurders bleek te snel te rijden. Naast de 21-jarige jongeman was er nog een bestuurder die 95 km/u reed op de Monnoyerkaai, waar er niet sneller dan 50 km/u mag gereden worden. Ook zijn rijbewijs werd ingetrokken, net als dat van een derde bestuurder die veel sneller reed dan toegelaten.