Gladde wegen door sneeuw en lichte regen

Op verschillende plaatsen in Vlaanderen valt sneeuw of lichte regen. Omdat het wegdek bevroren is, kan het op sommige wegen spiegelglad zijn. Het is dus oppassen op de weg.

"Vooral in het westen en in het centrum van het land wordt melding gemaakt van aanvriezende regen die ijzel veroorzaakt, of zelfs sneeuw", vertelt Myriam Famelaer van onze verkeersredactie. "Vooral in de buurt van Kortrijk was dat de oorzaak van een aantal ongevallen. De weg is intussen op de meeste plaatsen vrijgemaakt maar overal waar neerslag valt, is het uitkijken. De wegen zijn door de ijzel gevaarlijk glad."

Ondanks de weersomstandigheden zijn er niet meer ongevallen gemeld. U moet wel extra opletten ter hoogte van Nimy-Maisières en op de N266. Hier zijn 2 ongevallen gebeurd. U kan best deze routes vermijden, want reken daar op extra vertragingen.