Kindje gestikt in Frankrijk door speeltje in Kinder Surprise

Een meisje van 3,5 jaar oud is in Toulouse in het zuidwesten van Frankrijk gestikt door een speeltje uit een chocolade-ei van Kinder Surprise. Dat heeft een autopsie van de gendarmerie uitgewezen.

Het Italiaans bedrijf Ferrero, dat de chocolade-eieren verdeelt, kan "momenteel de betrokkenheid van het merk Kinder Surprise in het drama niet bevestigen", luidt het in een persmededeling. Het kindje werd afgelopen weekend in het ziekenhuis opgenomen nadat het een speeltje met wieltjes had ingeslikt dat ze in het chocolade ei had aangetroffen, aldus de gendarmerie.

Ze kon door de hulpdiensten nog gereanimeerd worden, maar haar opgelopen hersenbeschadiging leidde tot haar overlijden in het ziekenhuis. Uit de autopsie bleek dat haar luchtwegen waren verstopt.

Het chocolade ei van Kinder Surprise is een commercieel succes sinds het veertig jaar geleden op de markt kwam. In het ei bevindt zich een gele, plastic capsule waarin een klein speeltje zit dat in elkaar moet gezet worden.

Ferrero preciseert dat de eieren niet bedoeld zijn voor kinderen onder de drie jaar vanwege de aanwezigheid van kleine speelelementen en beveelt het toezicht van een ouder aan.