Michel niet naar Davos, maar blijft bij zwangere vriendin

Premier Charles Michel (MR) is vanmorgen niet naar het World Economic Forum in Davos vertrokken. Hij blijft bij zijn hoogzwangere vriendin Amélie. De premier laat zich op het World Economic Forum in het Zwitserse skioord vervangen door vicepremier Alexander De Croo (Open VLD).

De Croo zal zijn eigen programma combineren met dat van de premier. Die had onder meer contacten gepland met een topman van Google en met vertegenwoordigers van de farma-industrie en de financiële sector.

Koning Filip en koningin Mathilde reizen wel zoals gepland naar Davos. Zij zullen er morgenochtend het Belgian Power Breakfast voorzitten, waar De Croo het woord zal nemen in de plaats van premier Michel. Op het promo-event zal België in de kijker worden gezet voor een publiek van Belgische ondernemers en buitenlandse investeerders.

Alexander De Croo is al langer actief binnen het World Economic Forum en is door de organisatie gevraagd om een viertal keer te spreken over de digitale revolutie en internationale ontwikkeling. Naast het Belgian Power Breakfast zal hij ongeveer dertig afspraken en andere engagementen afwerken.

Ook Vlaams minister-president Geert Bourgeois gaat naar Davos. Zijn Waalse en Brusselse collega's Paul Magnette en Rudi Vervoort laten het WEF aan zich voorbijgaan.