Peeters en Verminnen eren Toon Hermans op Nekka-Nacht

Bart Peeters, Johan Verminnen en Rocco Granata zijn enkele van de blikvangers op het Nederlandstalige muziekfestival Nekka-Nacht. Dat vindt dit jaar plaats op zaterdag 23 april in de Antwerpse Lotto Arena. Zoals bekend staat de avond in het teken van Toon Hermans.

De volledige affiche van Nekka-Nacht 2016 is vandaag onthuld en bevat ook nog Circus Ronaldo, Warre Borgmans, Els de Schepper, Pieter Embrechts, Bart Cannaerts, Riet Muylaert, Bert Verbeke en Lissa Meyvis. Ook de winnaar van de jaarlijkse Nekka-wedstrijd zal het beste van zichzelf mogen geven. De finale daarvan vindt op 6 februari plaats in de Arenbergschouwburg.

Volgens de organisatie vormt deze editie "de grootste uitdaging in de 23-jarige geschiedenis van Nekka-Nacht", omdat de ambitie is om "dé grootmeester van de Nederlandse taal" waardig te herdenken. Dit jaar is het honderd jaar geleden dat de Nederlandse cabaretier Toon Hermans is geboren.

De traditionele structuur met optredens van de centrale gast samen met bevriende collega's wordt voor de gelegenheid omgevormd tot een geheel dat opgehangen wordt aan de gedichten en korte teksten van Hermans, refereert aan zijn bekendste sketches en herinterpretaties van zijn liedjes bevat. Ook zijn schilderwerk zal aan bod komen.

Alle vertolkers, zowel jong als oud, zijn volgens Nekka-Nacht "fans van het eerste uur". Ze krijgen ondersteuning van een tienkoppig orkest onder leiding van Pol Vanfleteren en van Herman van Hove, een persoonlijke vriend en de laatste manager van Hermans.