Peeters wil duidelijkheid van Opel over Zafira's

Op het Autosalon in Brussel heeft vicepremier Kris Peeters (CD&V) een gesprek gehad met de top van Opel België. Hij wou meer uitleg over het gesjoemel met vervuilende Zafira's. Anderzijds is Peeters wel erg in zijn nopjes met goed nieuws voor Audi Brussel.

Maandag maakte VRT Nieuws een studie bekend waaruit bleek dat Opel Zafira's veel meer uitstoten dan de Europese norm. Niet enkel dat: uit onderzoek bleek dat Opel-dealers in het geniep de software van de auto's aanpasten zodat ze daarna minder zouden uitstoten, maar ook minder vermogen hebben.

Vicepremier Kris Peeters heeft zijn bezoek aan het Autosalon aangegrepen om uitleg te vragen van de top van Opel België. "Als minister bevoegd voor Consumentenzaken wil ik absoluut zeker zijn dat de consument hier of elders in volledig vertrouwen een auto kan kopen met correctie informatie".

Peeters heeft nog niet meteen uitleg gekregen van Opel, maar vraagt wel dat dat de volgende uren en dagen wel het geval zou zijn. 

Anderzijds is Peeters erg blij dat Audi in Brussel een elektrische SUV gaat bouwen, wat goed nieuws is voor de werkgelegenheid. De federale regering heeft volgens hem alles uit de kast gehaald om die productie naar hier te halen en niet in Spanje, Portugal of Duitsland. Peeters verwijst naar de indexsprong en de loonlastenverlaging.