Persoon opgepakt bij huiszoeking in Molenbeek rond terreuraanslag Parijs

In de Brusselse gemeente Molenbeek heeft de federale politie deze namiddag opnieuw een huiszoeking gedaan. De actie gebeurde in het kader van het onderzoek naar de terreuraanslagen in Parijs. Eén persoon is opgepakt, bevestigt het parket.
Archieffoto

De huiszoeking ging gepaard met een aanzienlijke machtsontplooiing. Vijf politiecombi's kwamen ter plaatse, en gewapende en gemaskerde agenten zetten een deel van de Gentsesteenweg af.

De actie was rond 17 uur afgelopen. De speurders hebben één persoon opgepakt. Dat bevestigt het parket. Over wie het gaat en wat hij met het dossier te maken heeft, is nog niet duidelijk. Morgen wordt beslist of de persoon wordt aangehouden. Of er bij de huiszoeking nog andere zaken zijn gevonden, is niet duidelijk.