Politie-inval bij motorclub Satudarah MC in Maasmechelen

Het gerecht heeft gisteravond een inval gedaan in een clubhuis van de motorbende Satudarah MC in Maasmechelen. Twee personen werden verhoord. Er is ook één wapen aangetroffen.
Archieffoto: Leden van de Satudarah in Amsterdam

De inval werd uitgevoerd doro speciale eenheden van de federale politie en de federale gerechtelijke politie. Ze kregen daarbij bijstand van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen. De inval gebeurde in het kader van een gerechtelijk onderzoek van het parket van Limburg naar wapenhandel. Er werden twee personen meegenomen voor verhoor, maar zijn mochten daarna beschikken.

Tijdens de huiszoeking in het clubhuis, dat ondergebracht is in een duiventil, cirkelde de helikopter van de federale politie in de lucht om alles vanop hoogte te coördineren. Uit de voorlopige resultaten blijkt dat er een wapen is aangetroffen. De inval is zonder incidenten verlopen.

Op het grondgebied van de politiezone Lanaken-Maasmechelen (LaMa) zijn drie motorclubs gevestigd, de Outlaws in Mechelen-aan-de-Maas, de Hells Angels in Rekem (Lanaken) en Satudarah in Boorsem.

Het clubhuis van Satudarah werd begin 2015 in Boorsem opgericht. De van oorsprong Nederlandse motorclub is opgericht door enkele Molukse vrienden. In februari 2015 werden de activiteiten van Satudarah MC door de Duitse overheid verboden, zodat de kans bestond dat de clubleden naar België en Nederland zouden uitwijken om hun bijeenkomsten bij te wonen.