Prins Laurent betaalt 16.000 euro terug aan Financiën

Prins Laurent heeft eerder deze maand 16.000 euro terugbetaald aan de Belgische staat. Dat is bevestigd door de woordvoerder van premier Charles Michel (MR). Het gaat om het deel van zijn dotatie dat hij onrechtmatig had besteed aan privé-uitgaven.

Laurent was in oktober vorig jaar in opspraak gekomen omdat hij privé-uitgaven als beroepskosten had ingediend. Het ging onder meer om kassabonnen van de supermarkt, de factuur van een skivakantie en de schoolrekening van zijn drie kinderen.

Het Rekenhof, de ­financiële waakhond van de openbare instellingen in ons land, had daarover een ­vernietigend rapport geschreven. Tot op heden is nog altijd niet bekend hoeveel de prins ten onrechte heeft aangegeven in 2014, maar een deel -en misschien zelfs het volledige bedrag- is nu terugbetaald.

De prins krijgt een salaris van 87.000 euro per jaar en mag daarnaast 220.000 euro aan werkingskosten ingeven.