Steunpunt Vakantieparticipatie stuurt recordaantal Vlamingen op vakantie

Ruim 148.000 mensen met een laag inkomen konden in 2015 dankzij het Steunpunt Vakantieparticipatie genieten van een daguitstap of een korte vakantie. Dat is 20 procent meer dan in 2014.
AP2007
Archieffoto

Het Steunpunt Vakantieparticipatie van Toerisme Vlaanderen brengt sociaal bewogen toeristische ondernemers, lokale overheden, sociale organisaties en vakantiegangers met een laag inkomen samen. Het Steunpunt onderhandelt over tarieven, bundelt het aanbod en maakt zo daguitstappen en korte vakanties mogelijk voor mensen die het zich anders niet kunnen veroorloven.

Begin 2015 werd het werkingsbudget van het Steunpunt verdubbeld door Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). "Ik wil toerisme binnen het bereik van elke Vlaming brengen", zegt Weyts. "Eén op de vijf kinderen groeit vandaag op in een gezin dat zich geen week vakantie kan veroorloven. Ik gun elk kind in Vlaanderen vakantie."

De versterking van het Steunpunt werpt vruchten af. In 2014 kon het Steunpunt nog 123.000 mensen bereiken. In 2015 liep dat aantal op tot 148.465 vakantiegangers met een laag inkomen, een vijfde meer dan in 2014. Het gaat in het gros van de gevallen, ruim 128.000 stuks, om daguitstappen.

Het Steunpunt Vakantieparticipatie heeft een netwerk van bijna 2.200 organisaties.