Uitspraak Oostendse schepen schiet in verkeerde keelgat bij Middelkerke

Kustgemeente Middelkerke is boos op de buren uit Oostende en met name op de schepen van Cultuur Bart Plasschaert. Die had zich in de gemeenteraad minachtend uitgedrukt over de kunst in Middelkerke. "Wat stripfiguurtjes", klonk het. "Een teken van arrogantie", riposteert de burgemeester van Middelkerke.
De Oostendse schepen van Cultuur Plasschaert

Het was tijdens een discussie over het kunstwerk Rock Strangers dat Plasschaert de gehekelde uitspraak deed. Die fameuze "rode blokken" (zie kleine foto) van kunstenaar Arne Quinze zijn al enige tijd voorwerp van discussie in de Stad aan Zee. Sommige buurtbewoners vinden dat hun zicht op zee belemmerd is en willen het werk weg.

Het kunstwerk blijft op het Zeeheldenplein staan, verzekerde schepen Plasschaert (CD&V). De discussie over het werk is volgens hem eigen aan dat soort kunst. "Stel dat de overheid enkel kunst in het openbaar domein mag brengen die niemand lelijk vindt, dan moeten we ons beperken tot het niveau van Middelkerke. Daar heeft men op de zeedijk beelden gezet van wat stripfiguren."

Die sneer uit Oostende is in het verkeerde keelgat geschoten bij de burgemeester van Middelkerke Janna Rommel-Opstaele (Open VLD). "Meneer Plasschaert moet zich wat beter voorbereiden. Hij is nog maar achttien dagen schepen van Cultuur en zulke uitspraken zijn een teken van arrogantie. Wij hebben heel wat kunstwerken in open ruimte staan."