Vader van man die commissariaat in Parijs aanviel, dient klacht in

De vader van Tarek Belgacem, die begin januari werd neergeschoten door de politie toen hij in naam van de jihad een commissariaat aanviel in Parijs, heeft een klacht ingediend voor vrijwillige doodslag. Dat maakte zijn advocaat bekend.
AFP or licensors

"De versie van het parket van Parijs is die van de agenten die Belgacem hebben neergeschoten. Die versie wordt tegengesproken door minstens drie getuigen en omwonenden", aldus de advocaat van de vader. Hij verduidelijkt evenwel niet op welke punten beide versies van elkaar verschillen.

Gerechtelijke bronnen bevestigen dat er inderdaad klacht is ingediend tegen onbekende.

Aanval op 7 januari

Op 7 januari liep Belgacem, die de Tunesische nationaliteit heeft, toe op de agenten van een commissariaat in een populaire Parijse wijk. Hij riep "Allah Akbar" (God is groot in het Arabisch) en zwaaide met een slagersmes.

De man weigerde te stoppen, hoewel de agenten hem dat wel hadden opgedragen. Ze openden daarop het vuur. Op de man troffen ze een briefje aan waarop stond dat hij banden had met IS en zich wilde wreken voor de aanslagen in Syrië.

"Mijn zoon is slachtoffer van terrorisme"

"Is het feit dat men een wapen heeft een rechtvaardiging om te doden? ", aldus Taoufik Belgacem, de vader van Tarek. Volgens de man heeft de Franse politie de wet niet nageleefd.

"Mijn zoon was normaal, zoals alle jongeren en een goed iemand", voegde hij daar nog aan toe. De man, die woont in Ouled Chamekh (in het centrum van Tunesië), hoopt dat de klacht "de waarheid over Tarek" naar boven zal brengen. Volgens hem is zijn zoon "een slachtoffer van het terrorisme".