"Star wars: Episode VIII" komt pas uit in december 2017

Het achtste deel van de "Star wars"-saga laat langer op zich wachten. "Star wars: Episode VIII" zal niet in mei 2017 uitkomen, zoals eerst werd aangekondigd, maar zal pas vanaf 15 december 2017 in de zalen te zien zijn. Dat hebben Disney en Lucasfilms bekendgemaakt.
Image supplied by Capital Pictures
"Star Wars: the force awakens", de 7e "Star Wars"-film, bracht al 1,8 miljard op.

Het uitstel is het gevolg van het enorme succes van "The force awakens". De zevende "Star wars"-film, die door J.J. Abrams werd geregisseerd en die in december uitkwam, bracht al meer dan 1,8 miljard euro op. Het was de eerste keer dat "Star wars" uitkwam in december en kon profiteren van de feestdagen. Meestal komen blockbusters uit in de zomer, aldus Disney nog.

De achtste film wordt geregisseerd door Rian Johnson, bekend van de films "Looper" en "Brothers bloom". De eerste voorbereidingen voor de opnames beginnen in februari in Londen.

De première van "Star wars: Episode IX" is momenteel nog steeds voorzien voor 24 mei 2019. Op 16 december 2016 komt bovendien "Rogue one: A star wars story" uit, over de jeugd van Han Solo.