American Airlines annuleert vluchten door winterstorm

Luchtvaartmaatschappij American Airlines gaat honderden vluchten annuleren in de Verenigde Staten vanwege de zware winterstorm die vrijdag en zaterdag wordt verwacht op de Amerikaanse Oostkust. Storm Jonas zou gepaard gaan met felle windstoten, en er zou op slechts enkele uren tijd 30 centimeter kunnen vallen.

Vrijdag zijn alle vluchten van en naar Charlotte (North Carolina) geannuleerd, zaterdag worden geen vluchten uitgevoerd in de twee luchthavens van Washington, in Baltimore en in Philadelphia. Ook zullen alle operaties van American Eagle op zaterdag geannuleerd worden op de drie luchthavens van New York.

Hoe groot de impact op het internationaal vliegverkeer zal zijn, is nog niet duidelijk. De winterstorm kan zorgen voor zware sneeuwval, ijzel en hevige windstoten op vrijdag en zaterdag, vooral in de regio van de hoofdstad Washington. Volgens de nationale weerdienst NWS zou er 20 tot 30 centimeter sneeuw vallen in New York, 30 tot 35 centimeter in Philadelphia en 45 tot 60 centimeter in Washington.

In Washington wordt vanwege de storm bovendien het trein-, bus- en metroverkeer stilgelegd. De autoriteiten in Virginia en Maryland, en de burgemeester van Washington, hebben de noodtoestand uitgeroepen en houden zich klaar om bijstand te leveren waar nodig. Ze raden de mensen aan om voldoende voedsel, water en batterijen in te slaan, aangezien er mogelijk stroompannes zullen zijn.