Brusselse politie pakt 27 verdachten verzekeringsfraude op tijdens grote actie

De Brusselse politie heeft 27 mensen opgepakt die betrokken zouden zijn bij verzekeringsfraude. De werkwijze van de verdachten was heel simpel: ze deden aangifte van een diefstal met geweld die nooit had plaatsgevonden en probeerden op die manier geld terug te krijgen voor hun zogezegd gestolen spullen.
Archieffoto

Sinds april vorig jaar merkte de Brusselse politie een sterke toename in het aantal meldingen van diefstallen met geweld op het grondgebied van Elsene.

De lokale recherche startte met een onderzoek en maakte daarbij gebruik van de beelden van bewakingscamera's op de plekken van de diefstallen.

De verbazing van de speurders was groot toen ze geen enkel spoor van de daders of slachtoffers op de beelden terugvonden. De recherche had snel door dat het telkens ging om valse aangiftes, met de bedoeling om de verzekering op te lichten.

De zogenaamde slachtoffers waren naar eigen zeggen beroofd van spullen die tussen de 1.800 en 2.000 euro waard waren. Om hun aangifte geloofwaardiger te maken, draafden ze aan met vervalste kassatickets die de aankoop van hun gestolen goederen moesten bewijzen.

De politie heeft voorlopig weet van maar liefst 89 valse aangiftes en pakte vandaag 27 verdachten op bij een grootschalige politieoperatie. Intussen loopt het onderzoek nog verder.